Prána, reiki, csakrák, meridiánok, energia-kezelések; access bars kezelések

 Kapcsolódó tartalmak:

 

Gondolatok a metamorf masszázsról:

 

Terek és szakrális terek tisztítása

 

 

A indiai Prána, a japán Reiki, vagy a kínai Csí,  az ugyan azt az egyetemes életerő energiát jelenti ami a tudósok megfogalmazása szerint null-ponti, vagy kozmikus energia.

 

A témához szorosan kapcsolódó webes tartalom:

A shaolin nyomó-gyúró masszázs  Egészség yantra mandala-

Dr House és a Shaolin masszázs

Shaolin mély-masszázs kezelés utáni tudni valók:

A siacu pontnyomásos masszázs

Az univerzális életerő mindent és mindenkit áthat. Ez az energia az, amiből minden tapasztalható dolog megnyilvánul, és az amiből minden megnyilvánult dolog táplálkozik és általa fen fenntartja.   Teljes-test-aura-Ezt az életerő energiát minden egészséges élőlény maga veszi magához a szükséges mennyiségben, amennyiben a megfelelő testi és a lelki egyensúllyal rendelkezik. Amikor valami belső vagy külső behatás miatt ez az egyensúly felborul, s nem vagyunk képesek megfelelő mennyiségben és minőségben ellátni magunkat ezzel az életerő energiával (melynek fizikai tünete egy betegség), akkor tud segíteni egy olyan beavatott személy, aki képes ezt az egyetemes életerő energiát kérni és közvetíteni a gyógyulni, vágyók  számára.   Idézet  Az Ember, mint energia rendszer cikkből: A meridiánok rendszere, azaz az energia csatornáink, vezetékeink komplett rendszere: Az aurában gondolati tartalmak jelennek meg. Bármilyen negatív érzés: félelem, gyűlölet, irigység, féltékenység vagy aggodalom azonnal csökkentik, tompítják az aura energiáját, megváltoztatja színét és nagyságát. Ha ezek a negatív dolgok huzamosan jelen vannak az aurában, előbb-utóbb áttevődhetnek testi szintre és különböző betegségeket indíthatnak el.   Az energetikai kezeléskor a csakrák tisztítása, harmonizálása történik, ezután következik az aura (testet körül ölelő energia mező) feltöltése életerő energiával, s ennek következtében oldódik a stressz, erősödik az immunrendszer.  Beindulnak, felerősödnek a test öngyógyító funkciói. Az energetikai kezelés során, a lemerült aurát, s az energia hiányos területeket a kezelő személy a csakra (energia befogadó) rendszeren keresztül feltölti, – fizikai, testi, lelki frissességét adva –  egyensúlyt teremtve éri el  a prána vagy reiki kezelés alkalmazásával. A kezelés időtartama: első négy alkalom: másfél óra, ezt követő alkalmak: kb egy órát vesznek igénybe. Az energetikai kezeléseket  praktikus kombinálni shaolin és meridián masszázzsal, melynek az egyik hatása a test energetizálása, az energetikai blokkok oldása!    Az auránkon és csakráinkon át testünkbe kerülő energia a meridiánjainkon, vagyis az energia csatornáinkon átáramlik a szerveinkhez. Tehát ezek az energia csatornák az energia áramlásának színterei. Az egészség keleti fogalma az életerők, az életenergiák szabad áramlása. 12_fo_meridian_nagy A betegség ezen energiák megrekedése és elakadása. A meridiánok energia áramlásának zavara legalább két szervben okoz problémát, az egyikben hiányt, a másikban többletet. Így egy tünet mindig egy jelzés is az energetikai állapotunkról, ezért a gyógyítás nem a tünetekre irányul, hanem igyekszik megteremteni az energetikai egyensúlyt  (pl. shaolin, vagy siacu masszázzsal, energetikai kezeléssel, akupunktúra, akupresszúra, reflexológia alkalmazásával).     A lehetőség adott, minden gyógyulni, regenerálódni és változni vágyó ember számára; s javasoljuk számodra is hogy sajátítsd el ezt a képességet!

 

Ellen javallatai:

 

Minden más energetikai kezelésen átesett személynek ellenjavallt 24 órán keresztül, nem keverhetőek sem egymással sem fizikoterápiás vagy más energiát, rezgést alkalmazó kezeléssel!!!

Íme egy hét perces  rövidfilm egy reiki energia kezelésről.

Kapcsolat – bejelentkezés

 

Kék végtelen energia

 

Érdekes beszélgetés a témával kapcsolatban:

 

Ellopták a szeretet 432 Hz-ét

Egy cikk a témával kapcsolatban

 

Egy nagyon részletes cikk a témával kapcsolatban:

Az Ember, mint energia rendszer

Az ember, mint az Univerzum gyermeke, nem csak fizikai, anyagi minőség, hanem egy energia rendszer, melyen keresztül képes energetikai kapcsolatot létesíteni a környező, körülötte lévő egyéb energiákkal is. Minden energia! Minden rezeg, rezonál, ebben az energia tengerben éljük az életünket, létezünk. A Kozmoszból illetve a Föld energiáiból áll össze a saját energia rendszerünk. Ismerjük meg tehát ezeket az energiákat!

Az emberi test energetikai rendszere az aura.

Világegyetemünkben minden rezgésekből áll. Minden atom és minden elemi részecske, még a tulajdon gondolataink és tudatunk is rezgésekből épül fel. Úgy határozhatjuk meg az aurát, mint rezgést, amely minden anyagi tárgyat körülölel, lényegében egy energetikai mágneses mező.

Az élettelen tárgyak (kövek, kristályok, víz) körül lévő aura alapjában véve állandó, míg az élő dolgok (emberek, növények) körül lévő aura idővel változik, néha meglehetősen gyorsan.

Az auránk egyfajta spirituális kézjegy. Ha valakinek világos és tiszta aurája van, biztosak lehetünk benne, hogy az illető jó szándékú és spirituálisan fejlett, még akkor is, ha szerény és nincs  ennek tudatában. Ugyanakkor, ha egy embernek szürke vagy sötét az aurája, biztosra vehetjük, hogy tisztátalan szándékai vannak, még ha ékesszólónak, műveltnek vagy jó kiállásúnak tűnik is az illető.

Az aura egy energia burok, az ember és környezet közötti rezgések átvitelében játszik fontos szerepet.

Az aurának hét– egymástól jól elkülöníthető – rétege van:

1 táblázaat

Első auraréteg az ún. Étertest, amely pár cm vastag, kékesfehér színű energiavonalakból áll, ezek alakítják ki és tartják össze a fizikai test  anyagát. Ehhez a szinthez kapcsolódik a fizikai érzetek, fájdalom, öröm, élni akarás a test autonóm működése.

Második auraréteg az érzelmi test.  Az érzésekkel áll kapcsolatban, általában 2,5-8 cm vastag. Itt nyilvánulnak meg érzéseink,  itt zajlik érzelmi életünk. Tisztasága vagy foltossága érzelmeinktől függ. Tiszta érzelmek esetén ragyogó, éles. Az indulatosság, a rosszindulatú érzések foltossá, piszkossá, vékonnyá teszik ezt az auraréteget. A réteg a szivárvány minden színét tartalmazza.

Harmadik auraréteg a mentális test. A gondolatok és a mentális folyamatok, a lineáris gondolkodás valamint az ember egészségével kapcsolatos információkat tartalmazza. A réteg a fej és a váll körül sugárzó sárga fényként jelentkezik, mely végigmegy a test körül. Vastagsága 8 cm-20 cm-ig terjedhet. Ez a réteg a tiszta világos gondolatainktól sugárzó rétegként kell hogy megjelenjen.

Negyedik aurarétegben is érzelmeink nyilvánulnak meg, de egy sokkal magasabb, kapcsolati szinten. Nem a gyorsan múló vágyak, hanem tartós, mély érzések helye. Az egész emberiséget átfogó szeretetünk itt jelenik meg. A sixtusi réteg az összekötő réteg a fizikai és a szellemi síkok között.

Az Ötödik auraréteg a lélektest. Magasabb rendű akarattal van összefüggésben, itt a cselekedeteinkért való felelősségvállalás szintje helyezkedik el.

Hatodik auraréteg a felsőbbrendű természetes szeretettel van összefüggésben, a minden életet átölelő, minden élő védelmének és gondoskodásának szintje.

Hetedik aurarétegben az isteni tudat integrálódik a fizikai és a spirituális tudat között. A gyógyítók innen kérik és kapják a gyógyításhoz szükséges energiákat.

Az aurát látni tanulás és gyakorlás kérdése. A kisgyerekek – 5 éves korig – természetes módon látják az aurát. A csecsemők gyakran néznek az előttük lévő ember fölé. Ha nem tetszik nekik a fej feletti aura színe, vagy ha ez a szín nagyon különbözik a szülei aurájának a színétől, sírni kezdenek, mindegy, hogy mennyire mosolyog is az illető.

Az aurában gondolati tartalmak jelennek meg. Bármilyen negatív érzés: félelem, gyűlölet, irigység, féltékenység vagy aggodalom azonnal csökkentik, tompítják az aura energiáját, megváltoztatja színét és nagyságát. Ha ezek a negatív dolgok huzamosan jelen vannak az aurában, előbb-utóbb áttevődhetnek testi szintre és különböző betegségeket indíthatnak el. Ugyanilyen megbetegítő tényező lehet a helytelen táplálkozás és a káros földsugárzások is (pl. vízér, hartmann-zónák). Ezekről és az ember energetikai rendszerének tisztításáról, karbantartásáról egy későbbi cikkben részletesen is kitérünk.

Az energia „csokrok”, azaz a csakrák

A csakra szó forgást, pörgést jelent. Ezek energiaközpontok, melyek szintén a fizikai testen kívül helyezkednek el, rajtuk keresztül energia felvétel és leadás történik. A csakrák tulajdonképpen energiakapuk, olyan – körülbelül tizenöt centiméter átmérőjű – pontok, amelyeken keresztül az energia belép a testünkbe. Tölcsér szerű képződmények, melyek ha zárva vannak, az energia áramlása akadályokba ütközik. Ha tartósan zárva van bármelyik csakra, az ahhoz tartozó szervek energiahiányosak lesznek és előbb-utóbb megbetegedhetnek.

csakra-elnevezések-színekHét fő csakránk van, ezek közül a fejtető(korona)- és a gyökércsakra magában, míg a többiek párban – elöl és hátul-  helyezkednek el, valamint huszonegy kiscsakra. Ezek az aurarétegek között úgy helyezkednek el, mint egy-egy összecsukható pohár.

2. táblázat

A csakrák neve megadja a testbe való energia belépés helyét. Az ember nem csak a kozmoszból jut energiához, hanem a levegőből a tüdőn keresztül, valamint a táplálékokból a tápcsatornán át. Ezek az energiák hordozzák az üzeneteket, illetve információkat az ember felé (ezért is nagyon fontos, hogy milyen táplálékokat fogyasztunk, mert az élelmiszerekben nemcsak az ismert fehérjék, vitaminok, nyomelemek találhatók, hanem fontos információk is számunkra).

A kozmoszból érkező energiákat, amelyek a csakrákon keresztül lépnek be testünkbe, belső elválasztású mirigyek alakítják át a szervezet számára értelmezhető, hasznosítható hormonokká. Minél több energiát áramoltatunk magunkon keresztül, annál egészségesebbek vagyunk. Személyiségünk tisztításán és fejlesztésén folyamatosan munkálkodnunk kell. A spirituális tisztítómunka következménye lesz a csakrák – így a harmadik és negyedik szem – megnyílása is.

Csakrákhoz köthető területek és zavarok:

Gyökércsakra:

Területei: biztonság, pénzügyek, karrier, otthon, fizikai szükségletek, túlélési ösztönök, munka, energia, aktivitás

Zavarok: lustaság, aranyér, bélgyulladás, hasmenés, gerinczavarok, hideg végtagok

Köldökcsakra (szakrális csakra, szexcsakra):

Területei: fizikai örömök, vágyak, élvezetek, káros szenvedélyek, a test

Zavarok: testünk folyadékháztartása, bélgörcs, felfúvódás, hajhullás, hízás, termelékenységi zavarok, hereproblémák, impotencia, méhproblémák, mellbetegségek, petefészekciszta, identitászavarok, orgazmus-zavarok

Napfonat csakra:

Területei: erő, hatalom, irányítás, kontroll, belső hit, önérvényesítés

Zavarok: aggodalomra, félelemre, szorongásra visszavezethető zavarok, emésztés, felületes légzés, cukorbetegség, gyomorégés, gyomorfekély, májbetegségek

Szívcsakra:

Területei: emberi kapcsolatok, család, szeretet, megbocsátás, együttérzés, egység

Zavarok: immunrendszerrel és vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, szívbetegségek

Torokcsakra:

Területei: kommunikáció, igazmondás, szükségletek kielégítésének kérése

Zavarok: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség

Harmadik szem:

Területei: jövő, múlt, intuíció, szellemi lényekben való hit, tisztánlátás

Zavarok: folyamatosan visszatérő fejfájás, látászavarok, kancsalság, kötőhártya-gyulladás

Koronacsakra:

Területei: vallás vagy spiritualitás, isteni vezettetés, bizalom, tisztán érzékelés

Zavarok: lelki és pszichés megbetegedések, személyiségváltozások, parkinson-kór, alzheimer-kór, depresszió, epilepszia.

Az aura és a csakrák kapcsolata

A hét auraburok szoros kapcsolatban áll a hét csakránkkal, szervezetünk fő energia belépési helyeivel. A kozmoszt és a vegetatív testet összekapcsoló hét csakra – ahogy arról korábban már volt szó – hét belső elválasztású mirigyet táplál (ezek a mirigyek felelősek a hormonális szabályozásért).

Amennyiben egy csakra energiaellátása sérül, abban az esetben a hozzá tartozó belső elválasztású mirigy működésében is zavar keletkezik, amit a szervezet megbetegedéssel jelez. A csakrák spirálisan kapják az energiát. Ha ez a spirális tér egy standard mágneses mezőbe – például földsugárzásba – kerül, bizonyos idő után sérül, illetve leáll, így a kozmikus energia nem tud bejutni a szervezetbe, ekkor jelentkezik a testben a betegség (hasnyálmirigy sérülése például cukorbetegséghez, mellékvese sérülése allergiához vezethet). A csakrákat természetesen nemcsak káros földsugárzások állíthatják le, hanem negatív gondolatok érzések is.

 

Forrás: http://www.berettyohir.hu/harmonia-egyseg-egeszseg/az-ember-mint-energia-rendszer.html

 

 

A témához kapcsolódó webes tartalmak:

Aranyér, hátfájás és a barnaköles gyógyító-regeneráló hatásai

Cápa porc kapszula ízületi kopások + mozgás és joga

Böjtök tisztító kúrák: fokhagyma tinktúra és máj méregtelenítés; Somlósi féle kávés beöntés

Gyógynövények: a galagonya csodálatos hatása a szívre

A menta a gyomor barátja

Meditációk – Zenék – Előadások-beszélgetések… Cikkek

Kapcsolat – bejelentkezés

Háttérpiros_mandala

Comments are closed.