Meridián kezelések és elektro – akpunktúra

A meridián vonalak az egész emberi testet behálózzák, meridián pontok összessége, melyeket a hétköznapi nyelvben az akupunktúrás és akupresszúrás pontoknak neveznek. Vannak olyan pontok, melyek az immunrendszerre hatnak, vannak, melyek a fájdalmat csökkentik, olyan, amely a stresszt oldja, illetve olyan, amelyet ha megnyomunk újra lehet vele éleszteni az embert. A meridiánokat olyan életfunkciók alapján nevezték el, amelyekkel látható összefüggésben vannak. Amennyiben blokk van a meridiánban, azaz, az energia elakad, akkor beszélhetünk szervi probléma megjelenéséről.  A meridiánban áramló energia az életenergia, a csí, az kundalíni, az életerő.

 

Meridian-vonalak-bizonyiteka 2 kép

 

Az akupunktúra a testfelszínhez közeli területek, pontok mechanikus ingerlése, amelynek létezése a hagyományos kínai orvoslás szakterülete. Bár a kínai szakirodalom korábban nem említhette a beavatkozásoknak élettani hátterét, újabban kiterjedt kutatások folynak mind Keleten, mind Nyugaton a hatásmechanizmus alapjaival, a szerteágazó élettani hatások magyarázatával kapcsolatban.

 

Akupunkt. vonalak fekvő

 

Az emberi testen több száz akupunktúrás pont található, a 12 főbb meridián vonal  mentén. A kínai akupunktőrök szerint 365 ilyen pont található a testen; éppen annyi, ahány nap egy évben. A bőrfelszín alatt húzódó meridiánok kapcsolatban állnak a szervezet energiacsatornáival, így ezek fizikai vagy elektromos ingerlése elősegíti az energia vezetékekben keletkezett blokkok oldódását, a feszes izmok kilazulását, a salakanyagok kiürülését.

 

Meridián-_-Test-lélek

 

Az elektro-akupunktúra születését két évtizedes tudományos kutatás előzte meg, amelyet az amerikai űrprogram keretében végeztek. Hatékony módszert kerestek arra, hogy az űrhajósok önállóan is enyhíthessék a fizikai fájdalmat, illetve az idegi feszültséget. A minden részletre kiterjedő kutatás nyomán egyszerű, ám hatékony módszer született: az elektromos akupunktúra. A módszer a hagyományos akupunktúra elvén alapul, ám nem valódi tűszúrásokkal, hanem elektromos impulzusokkal stimulálja a szervezetet.

Elektro-akupunktúrás készülék tűszúrás helyett 6-különböző fokozaton képes elektromos impulzusokkal stimulálni  a akupunktúrás pontokat.

Így csökkentve a fájdalmat az izomfeszülést és elindítja az energia áramlást. A  elektro-akupunktúrás készülékkel kereső funkció alkalmazásakor könnyen megtalálhatóak a  kezelendő meridián pontok, ezután az érintkezőn keresztül elektromos impulzusokkal stimulálja az energia pontokat.

 

12_fo_meridian_nagy

Comments are closed.