Megoldások: beszűkűlt agyi erekre

(NaturaHirek.com) A zsálya egy csodálatos gyógynövény, amely különleges ízt ad a leveseknek, salátaönteteknek és gyümölcsleveknek. A gyógynövény gyulladáscsökkentő és erős emlékezet erősítő. A vizsgálatok során, még kis mennyiségű zsálya fogyasztásakor is kimutatták, hogy az jelentősen növelheti a memóriát. Az is ismert már 2003 óta, hogy a kínai zsálya vagy Danshen, hatóanyaga nagyon hasonlít az Alzheimer-kór kezelésére használt gyógyszer hatóanyagára. A gyógynövényt több mint 1000 éve használják agyi problémák kezelésére. A zsályáról bebizonyosodott, hogy támogatja az agy interkonnektivitását vagyis az agy részeinek összeköttetéseit. Ez mindenki számára fontos lehet, annak is aki Alzheimer-kórban szenved, vagy sem. A zsályában található anti-oxidáns, a carnosic sav, áthatol a vér-agy gáton és megállítja a szabad gyökök által okozott károsodást az agyban. Ugyanez az antioxidáns növeli testünk glutation termelését, amely egy fontos öregedésgátló antioxidáns – javítja a vérkeringést, és kitágítja a középső agyi artériákat. Glutationt ténylegesen mindenféle agyi betegség kezelésére használják, beleértve az autizmust vagy az Alzheimer-kórt. Az agy jó véráramlása nagyon fontos. Annak akadályoztatása agysorvadáshoz, agylágyuláshoz és egyéb más problémákhoz vezethet A zsálya gombaellenes, vírusellenes és antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Magas vastartalma hatékonyan enyhíti az enyhe vagy a közepesen súlyos szorongásos állapotokat. Továbbá, egy 2010-es elemzés több mint 3100 élelmiszer közül a zsályának mutatta ki azt, hogy a legmagasabb anti-oxidáns tartalommal rendelkezik. A zsálya csodálatos pikáns ízt kölcsönöz a házi leveseknek, főképp a paradicsomlevesnek, a lencsefőzeléknek, de nyersen is ehető salátához adva. Jó ötlet saját salátaöntetet késziteni olívaolajjal, citrommal-és tengeri sóval, friss zsályával. A friss gyümölcsleveket különösen ízletessé teszi. A zsálya tea is nagyon hatásos, elkészítéséhez néhány zsályalevelet forró vízben kell áztatnunk pár percig, majd természetes növényi édesítőszert adunk a teához. Természetesen az ilyen természetű problémák esetén a méregtelenités is nagyon fontos. Tipp: Mindenféle friss fűszernövényt rendszeresen hozzáadni a napi menühöz nem is olyan nehéz ha otthon, a konyhában, pár kis virágcserépben termesztünk egy párat belőlük.

Források:

http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=76 http://www.huffingtonpost.com/dr-mark-hyman/glutathione-the-mother-of

Olvass többet itt:  http://naturahirek.com/a-zsalya-megoldas-beszukult-agyerekre/ | NaturaHirek.com

 A témához szorosan kapcsolódik:

Eszenciális zsírsavak

 

Koncentrálni a páfrányfenyővel

 

Már valószínűleg elég jól ismerjük a páfrányfenyőt, tudjuk, hogy ez hatékony memóriafokozó, hogy képes a szabadgyökök semlegesítésére és, hogy a fehérvérsejtek barátjaként a fertőzések csökkentésében és megelőzésében is részt vesz. Egyszóval: a páfrányfenyő áltlaában növeli a mentális és a fizikai jólétet. Egy tanulmány igazolta, hogy ez a gyógynövény az agy vérellátottságát is hatékonyan növeli.

A véráramlás fokozásában a ginkgo biloba segít csökkenteni az impotenciát és erősebb erekciót eredményez, illetve csökkenti az esélyét a stroke kialakulásának. A rossz cérkeringés okozta tinnitust, fülcsengést is megszünteti és mivel egy antioxidánsról van szó, ezért a páfrányfenyőnek minden szervezetben pozitív a hatása.

A páfrányfenyőt gyakran használják a memória és a koncentráció fokozására is. Egy barátom javasolta a gyógynövény, aki azt mondta, hogy határozott javulást tapasztalt a koncentráció terén. 4-5 hét után én is el kezdtem érezni a pozitív hatásait, sőt tudtam, hogy ennek a gyógynövénynek nincsenek meg azok a negatív tulajdonságai, mint az alkoholnak vagy a kávénak. Tehát anélkül tesz éberré és aktívvá, hogy számolnom kellene mondjuk egyfajta függőséggel.

A páfrányfenyő hígítja a vért, ami jót tesz az agynak, mivel ott így fokozza a véráramlást. Ezenfelül csökkenti a vérnyomást, ami szintén segít az idegrendszer aktivilásában is. Enyhíti a stresszt és csökkenti a fáradtságot, így a ginkgo biloba tényleg hatékony a koncentráció fokozásában.

Forrás:  http://pafranyfenyo.blog.com/

 

Beszűkült erekre ajánlott gyógynövénykészítmények még:

vízparti éger / hamvas éger és rozmarnig elixír

Viszerekre ajánlott gyógynövénykészítmények még:

vadgesztenye / bokrétafa elixír

 

 A témához szorosan kapcsolódik:

Eszenciális zsírsavak

Böjtök tisztító kúrák: fokhagyma tinktúra és máj méregtelenítés

Comments are closed.